Sklep    Facebook    poczta

Wygryź Candidę. 140 przepisów na pyszne i zdrowe śniadania, obiady, kolacje i desery zwalczające grzyby Candida.

Wygryź Candidę. 140 przepisów na pyszne i zdrowe śniadania, obiady, kolacje i desery zwalczające grzyby Candida.

w księgarniach od: 19.09.2017

 

Bez cukru, glutenu, drożdży i mleka

„Przepyszne potrawy, które ustabilizują Twoje zdrowie i przywrócą Ci witalność.”

Ann Boroch

„Niech dzięki tym cudownym daniom jedzenie stanie się dla Ciebie kluczem do zdrowia!”

– dr David Perlmutter, autor uznanych przez „New York Times” bestsellerów Grain Brain i Brain Maker.

Jedz „czysto”, czuj się świetnie i odzyskaj zdrowie

 

Wygryź Candidę  pełna jest przepisów, informacji i porad, które pozwolą Wam uporać się z jedną z najważniejszych, a zarazem często przeoczanych przeszkód na drodze do optymalnego zdrowia: przerostem drożdżaka candida. Jak stwierdza nagradzana ekspertka od tematyki candida – Ann Boroch, to właśnie przerost candida stanowi ukrytą przyczynę szerokiej gamy trapiących nas obecnie kłopotów zdrowotnych – od alergii, przemęczenia, zespołu nieszczelnego jelita, wzdęć, zespołu jelita drażliwego i zapalenia zatok po egzemy, niepokój, depresję, zamglenie umysłu i choroby autoimmunologiczne. Spożywanie odpowiedniego pokarmu – to jest składników, które nie wspomagają rozwoju drożdżaków i innych grzybów ani nie powodują stanów zapalnych – może dopomóc w zapanowaniu nad kandydozą i przywróceniu witalności i równowagi organizmu. Jeżeli bezskutecznie próbowaliście rozmaitych sposobów na wyleczenie się z uporczywych kłopotów zdrowotnych albo jeśli po prostu nie jesteście w stanie stracić na wadze bądź też brakuje Wam energii do radzenia sobie z codziennymi czynnościami, dieta lecząca z kandydozy może się okazać właściwym dla Was rozwiązaniem.

Wspomóż swoje ciało i spraw przyjemność kubkom smakowym dzięki tym przepysznym i pożywnym przepisom – bez cukru, bez glutenu, bez drożdży ani mleka.

– Poznaj ukryte przyczyny, symptomy i rozwiązania problemów z przerostem candida i wypełnij kwestionariusz.

– Podejmij się sporządzonego przez Ann prostego, czterotygodniowego planu żywienia, dzięki któremu przestrzeganie zdrowej diety okaże się proste.

– Dowiedz się, co jeść, a czego unikać, poznaj zalecane produkty i sprzęty, a także użyteczne wskazówki, które pomogą przygotować pożywne potrawy i odpowiednio zaopatrzyć spiżarkę.

– Rozsmakuj się w ponad 140 przepisach na zdrowe, smaczne i wolne od drożdżaka candida śniadania, dania główne, przystawki, dressingi i sosy, zupy i sałatki, przekąski, chlebki, napoje – a także niepowodujące poczucia winy desery!

Bez względu na to, czy szukasz sposobów na przyrządzanie pożywnych posiłków, które Twoi bliscy pokochają, starasz się zapanować nad alergiami swego dziecka, pragniesz bez trudu (czy też cukru) przygotować naturalne przekąski, a może po prostu chcesz przełamać złe lub nudne nawyki żywieniowe, znajdziesz tu szeroki wachlarz nowatorskich pomysłów i składników, dzięki którym zaskoczysz się własną kreatywnością.

Ann Boroch to certyfikowana konsultantka żywieniowa i specjalistka od naturopatii, mówczyni motywacyjna i autorka popularnych książek Grzyby Candida – przyczyna większości chorób: skuteczny program przeciwgrzybiczy oraz Healing Multiple Sclerosis. Swój przełomowy program leczenia kandydozy opracowała po tym, jak sama wyleczyła się ze stwardnienia rozsianego. Obecnie z pasją podchodzi do nauczania i motywowania innych, aby dokonywali zbawiennych dla siebie wyborów i osiągali pełnię zdrowia.