Sklep    Facebook    poczta

Zielenina bez glutenu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

Zielenina bez glutenu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie

Zielenina bez glutenu to druga po „Zieleninie na talerzu” książka Magdaleny Cielengi-Wiaterek. I tym razem autorka gotuje zgodnie z zasadami: wegetariańsko, sezonowo, lokalnie dodatkowo proponuje nam kuchnię bez glutenu. Coraz więcej osób jest zmuszonych, czy też wybiera dietę bez glutenu z powodów zdrowotnych poszukując przepisów, które będą proste, nie oparte na gotowych produktach i zdrowe. Stąd pomysł na to, aby pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być proste i przyjemne, a przy tym nie rujnujące domowego budżetu. Książka podzielona zgodnie z porami roku, w przystępny sposób pokazuje, jak korzystać z lokalnych produktów przygotowując kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, bogactwie warzyw i owoców. Wszystko okraszone sporą szczyptą ziół i aromatycznych przypraw tworzy zgraną całość.

 

Magdalena Cielenga-Wiaterek prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu życia. Wegetarianka od wielu lat. Zaangażowana w obronę praw zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog kulinarny Zielenina. Współpracuje z fundacjami Wiemy, co jemy oraz Zdrowy Przedszkolak. Ma stałą rubrykę w magazynie Vege. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Autorka książki Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie i redaktor naczelna magazynu Maszkety.

Wymiary 195
Liczba stron 255
Okładka twarda
ISBN 978-83-64190-17-9
EAN 9788364190179
Cena detaliczna 49,90 zł
Wydanie pierwsze
Data wydania 14.10.2016
Wydawca Wydawnictwo Druga Strona

 

Drukowanie